pioneering spirit

pioneering spirit

Pioneering Spirit is het grootste werkschip ter wereld, door Allseas ontwikkeld en gebouwd. Het schip is ontworpen voor de single-lift installatie en verwijdering van grote olie- en gasplatforms en de aanleg van recordgewicht pijpleidingen.

Personeel van Van Hattem Infratech heeft  laswerkzaamheden verricht aan de hefbalken die de topside van een platform dragen.

De komst van Pioneering Spirit betekent een stapsgewijze verandering in offshore installatie en ontmanteling. Ze is in staat om de bovenkanten van een volledig platform tot 48.000 ton en jackets tot 20.000 ton in keer te tillen, en vermindert aanzienlijk de hoeveelheid offshore-werk dat gepaard gaat met installatie en ontmanteling. Hierdoor wordt het werk naar land wordt verplaatst waar het veiliger en kosteneffectiever is.

Het schip met de dubbele romp is 382 m lang en 124 m breed. Op de boeg bevindt zich een sleuf, 122 m lang en 59 m breed, waarmee Pioneering Spirit zich om een platform kan plaatsen en volledige topsides kan optillen en transporteren met behulp van acht sets horizontale hefbalken. Voor het verwijderen en installeren van de jacket worden twee 170 m lange hijsbalken, die scharnierend kunnen draaien, op het achterschip van het schip geplaatst.

Privacy Beleid
Wanneer je onze website bezoekt, slaat de browser geen informatie van specifieke diensten op.